Takip et

Dizi Eleştirisi

Parenthood – 5. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Erika Christensen ve Sam Jaeger

Erika Christensen ve Sam Jaeger

Sezon Günlükleri‘nin bugünkü konuğu, The Good Wife ile birlikte networklerde yayınlanan ender kaliteli dramalardan Parenthood. Ne yazık ki ülkemizde çok fazla izleyicisi yok. Ama izleyen de diziye aşırı bir şekilde bağlanıyor sanırım. Ben, zevklerine değer verdiğim birisi sayesinde başlamıştım Parenthood’a. Ayrıca içerisinde Gilmore Girls’ün yıldızı Lauren Graham olduğu için de ayrıca ilgimi çekmişti. İlk sezonun sonunda Parenthood’la tam bir bağ kuramasam da, ikinci sezon sonrasında Braverman ailesinin bir parçası olabilmeyi başardım. Ne yazık ki pek sevdiğimiz dizi, şu an iptal riski taşımakta. NBC hala resmi bir açıklama yapmış değil. Beşinci sezon finali de sanki büyük bir finalmiş hissi yarattı. Yani belki de şu an, beş yıllık serüvenin ardından tamamen sonlanmış bir diziye bakıyor olabiliriz. Oldukça başarılı geçen; ama Emmy’nin yine yüz vermediği dördüncü sezon sonrası kalitesinden ödün vermeyen Parenthood’da bu yıl neler oldu biraz konuşalım isterseniz.

Dizinin izleyicileri iyi belir, Parenthood her sezon en az bir aileye büyük bir sorun teslim ediyor. Gayrimeşru çocukla başlayan problemler Max’in (Max Burkholder) hastalığına, Kristina’nın (Monica Potter) kanserine, Amber’ın (Mae Whitman) bağımlılığına ve Camille’in (Bonnie Bedelia) bitmek bilmeyen krizlerine kadar uzandı. Bu yıl ise, son dört yılı neredeyse sorunsuz geçiren Julia (Erika Christensen) ve Joel (Sam Jaeger) çifti ile epey uğraştı Parenthood senaristleri. Dizinin asla ayrılmayacağını sandığımız çiftin evliliği büyük bir sallantıdaydı sezon boyunca. Julia’nın okuldaki ebeveynlerden biriyle olan yakınlığı, artık çalışan değil evde oturan taraf olmasının getirdiği sıkıntıyla birleşip büyük bir probleme dönüştü. Joel evi terk etti. Ve klasik olarak çocuklar arada kaldı. Bu mevzunun daha fazla ekmeğini yiyemezler diye düşündüğümüz anda, bir de araya yeni bir karakter girip Julia’nın yatak odasına misafir oldu. Olası bir yeni sezonda bu ikilinin bir araya gelip gelmeyeceğini gerçekten merak ediyorum. En azından bir şekilde gerçekleri gün yüzüne çıkarıp, Joel’ın kıskançlıklarıyla biraz daha başımızı ağrıtacak gibi gözüküyorlar.

Mae Whitman ve Matt Lauria

Mae Whitman ve Matt Lauria

Problemlerin bir diğerine Drew (Miles Heizer) cephesinde rastladık. İki kızın arasında kalan Drew, tıpkı Julia ve Joel gibi bugüne kadar büyük bir sorun yaşamamıştı. Ama artık geç gelen ergenlik mi, yoksa annesiyle ablasının genlerinden gelen sorun yaratma potansiyeli mi dersiniz bilmem; Drew can sıkıcı bir üniversite öğrencisine dönüştü. Geçtiğimiz yıl diziden elini eteğini çeken Sarah Ramos gibi üniversite hayatını sessiz sedasız yaşayamadı ne yazık ki Drew. Miles Heizer’ın ağzını açmadan konuşma çabalarıyla dizinin en antipatik karakterlerinden birine dönüşmeyi başardı. Bu arada ablası Amber’ın (Mae Whitman), sezon finalinde Ryan’la (Matt Lauria) olan sahnesi de Parenthood’un unutmak istediğim tek anıydı sanırım. Televizyon tarihinin en kötü ve en rahatsız edici sevişme sahnesini izlemek isteyenler beşinci sezon finalinin son sahnelerine şöyle bir bakabilirler.

Geçtiğimiz yıllarda yarattıkları gürültüye oranla daha az sesi çıkan Crosby (Dax Shepard) ve Jasmine (Joy Bryant) cephesinde kayda değer bir şey olmazken, Camille’in (Bonnie Bedelia) yıllar sonra geri gelen orta yaş krizi Zeek’in (Craig T. Nelson) başını epey ağrıttı. Ama senaryonun bu problemin altından iyi kalktığını düşünüyorum. Hatırlarsanız, ilk sezonda bu çift arasındaki iletişimsizliği hiçbir şeyi dile dökmeden açıklamayı tercih etmişlerdi. Ama beş yıl içerisinde karakterlerin hepsi öyle güzel oturdu ki, Zeek ile Camille’in çok da çenelerini çalıştırmadan her şeyi sorunsuz bir şekilde seyirciye aktarabildiklerine şahit olduk. Ne gariptir ki, bugüne kadar izlemekten pek keyif almadığım ikilinin geleceğini şimdi diğerlerinden daha çok merak eder oldum. Altıncı sezon onayının alınmasını biraz da Zeek & Camille yüzünden istiyorum.

Craig T. Nelson, Bonnie Bedelia ve Miles Heizer

Craig T. Nelson, Bonnie Bedelia ve Miles Heizer

Ve son olarak Sarah (Lauren Graham)… Bu kadının yüzü hiç gülecek mi? Ray Romano diziye katıldıktan sonra bir şeyler olacağını sezmiştik; ama Sarah’nın talihi kardeşleri kadar açık olmadığı için her şeyi rötarlı bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Neyse ki bu sezon en azından kendine stabil bir iş bulabilmeyi başardı. Gördüğünüz üzere, Braverman ailesine o kadar çok bağlanmışım ki Sarah’nın işsizliği bile bende dert olmuş. İşte sırf bu yüzden Parenthood’u izlemeniz gerekiyor. Yalan yok, networklerde The Good Wife ve Nashville haricinde izlediğim tek bir drama mevcut değil. Herkesin büyük bir hayranlıkla takip ettiği Hannibal, Person of Interest ve daha aklıma gelmeyen pek çok önemsiz proje bana fazlasıyla yapay geliyor. Neyse. İzlemezseniz de artık sizin kaybınız. Bir sonraki Sezon Günlükleri‘nde görüşmek üzere.

En İyi Bölüm: The Pontiac (Bölüm 22)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Craig T. Nelson (Zeek Braverman)
Sezon Notu: B+

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin