Takip et

FOMO Köşesi

FOMO Köşesi

tarihinde yayınlandı.

Oscar Boy’un yeni cicisi FOMO Köşesi‘nde üçüncü haftadayız. Daha az kitap okuduğum, daha az müzik dinlediğim, daha az film izlediğim ama televizyondan hiç uzak kalmadığım ve çalışmak haricinde de başka bir şey yapmadığım, ottan beter bir hafta oldu benim adıma. Göremediğim bütün arkadaşlarımdan, iptal ettiğim bütün programlar sebebiyle özür diliyorum öncelikle. Umuyorum blogu tıklayıp bu satırları okuyacak kadar seviyorsunuzdur beni hâlâ. Söz, Lionsgate parasını hep birlikte yiyeceğiz! Sanata sepete geri dönecek olursak… Hadi yine bir film, bir dizi, bir kitap ve bir albüm önereyim de gönüller şenlensin.

[one_third][/one_third]

[one_third]

🎞 

CODED: THE HIDDEN LOVE OF J.C. LEYENDECKER
Ryan White, 2021

Akademi’nin finalistleri arasına kalmayı başarmış bir kısa belgesel bu. 20. yüzyılın başlarında homoerotizmi yedirdiği illüstrasyonlarıyla kapalı kapılar ardında yaşayan queer bir sanatçıyı tarihin tozlu sayfalarından çıkarıp muhataplarıyla tanıştırıyor.

[/one_third]

[one_third_last]

J.C. Leyendecker, sadece bulunduğu döneme etki eden bir sanatçı değil, bugün bile kullanılan Noel Baba figürünün yaratıcısı aynı zamanda. • Tribeca ve Rhode Island Film Festivali kapsamında gösterilen Coded, her iki organizasyondan da En İyi Kısa Belgesel ödülüyle döndü. 

[/one_third_last]

[one_third][/one_third]

[one_third]

📺

THE GILDED AGE
Julian Fellowes, 2022

Downton Abbey’nin yaratıcısından, aynı aristrokrasi şenliğinin New York versiyonu. Christine Baranski’den Cynthia Nixon’a, Audra McDonald’tan Carrie Coon’a pek çok sahne efsanesini buluşturan yapım, entrika ihtiyacımızı uzunca bir süre doyuracak besbelli.

[/one_third]

[one_third_last]

The Gilded Age esasında 2008 yılında NBC’de yayınlanmak üzere tasarlanmış. Ama zamanla el değiştirip HBO’ya geçmiş. • Dokuz bölüm olarak tasarlanan ilk sezon için Julian Fellowes, üç yıl süren bir araştırmanın ardından senaryoyu yazmaya başlamış.

[/one_third_last]

[one_third][/one_third]

[one_third]

📚

ATMACA
Hikmet Hükümenoğlu, 2020

İlk gençliğini doksanlarda yaşayan, bu coğrafyada öfkelenmeden duramayanlara çok tanıdık gelecek bir roman. Yakın Türkiye tarihinin, ülkenin her yerinden akan katranın arka plandaki varlığı her şeyi anlamını değiştiriyor adeta. Elimden bırakamadım. Gözüm, Körburun ve 04:00’ün üzerinde şimdi…

[/one_third]

[one_third_last]

Hükümenoğlu, Körburun isimli eseriyle 2017 yılında Attila İlhan Roman Ödülü’ne layık görülmüş. • Uzun yıllar finans sektöründe çalıştıktan sonra kurumsalı bırakıp edebiyat dünyasına geçiş yapması olmasının üzerimdeki etkisini de konuşalım bir ara. • Önder… Ah canım Önder. En çok sana sarılmak istedim.

[/one_third_last]

[one_third][/one_third]

[one_third]

🎶

THE GODS WE CAN TOUCH
AURORA, 2022

2022 nihayet muazzam bir albüm koydu önümüze. Norveç büyüsü diyebilir miyiz?

[/one_third]

[one_third_last][/one_third_last]


BONUS
Actors on Actors videolarını izliyorsunuzdur umarım. Hayır, Lady Gaga’nın kendini övmekten bir hâl olduğu, Razzielik performansını bize Oscar için idealmiş gibi kakaladığı rezillikten bahsetmiyorum merak etmeyin. Daniel Craig – Javier Bardem ve Kristen Stewart – Nicole Kidman eşleşmelerindeki sohbetler şahaneydi ama. 

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin