Takip et

Haberler

Emmy yarışı başlıyor!

tarihinde yayınlandı.

76. Primetime Emmy Ödüllerinin fitili ateşlendi. Yapılan başvurular sonucunda Televizyon Akademisi, yani ATAS, oy pusulalarını resmi internet sitesinde duyurdu. Önümüzdeki 11 gün boyunca ATAS üyeleri geleneksel kategorilerde, 28 Haziran – 8 Temmuz arasında ise teknik ve jürili dallarda oy kullanarak adayları belirleyecek. Biz de tam aday listesini 17 Temmuz’da öğreneceğiz. Creative Arts Ödülleri 7 – 8 Eylül’de, herkesin ilgiyle izlediği Primetime Emmy Ödülleri ise 15 Eylül’de sahipleriyle buluşacak.

Bilenler bilmeyenlere anlatsın diyerek söze gireyim. Emmy’de Oscar’dan farklı olarak bir “başvuru” mantığı var. Yani dizinizle hangi kategoride aday olmak istiyorsanız gidip başvuruyorsunuz ve önkoşulları sağlıyorsanız da ATAS sizi oy pusulasına dahil ediyor. The Bear’ın komedi olması, sansasyonel Youtube programı Hot Ones’ın talk showlarla meydana çıkacak olması tamamen bu başvurma meselesiyle alakalı. Yani kategorizasyon konusunda son kararı Televizyon Akademisi’nin vermediğinin bilinmesi gerek.

En önemli konu ise ana dallarda kaç başvuru olduğu. Çünkü ATAS’ın önemli bir kuralı var. Eğer başvuru sayısı 20 – 80 arasındaysa 5 aday, 81 – 160 arasındaysa 6 aday, 161 – 240 arasındaysa 7 aday, 240’dan fazla ise 8 aday çıkıyor. Yalnızca drama ve komedi dizi kategorilerinde başvuru sayısından bağımsız olarak bu rakamı 8’e sabitlediler. Ve eşdeğer kategorilerde de, mesela drama yardımcı erkek ve yardımcı kadın diye düşünelim, birindeki başvuru sayısı 6 diğerindeki 7’yi işaret ediyorsa eşitlik olsun diye 7 kabul ediliyor her ikisi de. Peki bu sene ana dalların hangisinde kaç aday çıkacak? Hemen göz atalım:

drama komedi mini dizi
dizi 8 8 5
erkek 6 5 5
kadın 6 5 5
yard erkek 7 6 7
yard kadın 7 6 7
konuk erkek 5 6
konuk kadın 5 6

Tabii ki de pusulaların duyurulmasıyla birlikte ben de tahminlerimi güncelledim. Yarışın son durumunu öğrenmek isteyenleri de şuraya alalım:

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin