Takip et

Tahminler

Emmy Aday Tahminleri ’24: Komediler

tarihinde yayınlandı.

Mini dizilerle başladığım, 5 sene sonra gelen ilk Emmy aday tahminleri yazı serimde bugün komedi kategorilerini ziyaret edeceğiz. Yine ATAS’ın (Televizyon Akademisi) kalıplaşan zevklerine dikkat ederek ve kişisel tercihlerimi karıştırmadan, tarafsız bir tahmine girişmeye çalışacağım. Buyursunlar…

The Bear

The Bear

DİZİ

Öncelikle 76. Emmy Ödülleri’nde 1 Haziran 2023 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yayınlanan dizilerin yarıştığını belirtmem gerekiyor. Bu da demek oluyor ki, The Bear’ın üçüncü değil ikinci sezonu henüz yarışacak daha. Yalnız üçüncü sezonun tam da oylama dönemine denk gelmesi büyük avantaj tabii ki The Bear gibi bir prodüksiyon için. Geçtiğimiz sene ödülü rahat bir şekilde evine götüren yapımın komedi olup olmadığına dair tartışmalar sürdüğü için herkesin kafasında bir soru işareti olsa da hâlâ erken favori. The Bear’ı zorlayabilecek tek yapım ise üçüncü sezonuyla müthiş bir geri dönüş yapan Hacks gibi gözüküyor. Eğer ki yayınlandıkları dönemde oluşturdukları momentumu, ATAS’ın kazananı seçtiği oylama döneminde de tekrar oluşturabilirlerse her şey olabilir.

Bu ikiliye eşlik edecek olağan şüphelilerin bir kısmı da aşağı yukarı belli: Quinta Brunson’ın özlenen network sitcomlarının ruhunu yaşattığı Abbott Elementary, final sezonuyla yarışta yerini alan Only Murders in the Building ve inanılmaz bir şekilde üstüne koya koya ilerleyen What We Do in the Shadows. Kalan iki koltuk için açıkçası benim kafam çok karışık değil. Reservation Dogs kıyıdan köşeden zaten yarışa dahil olabilmek için fırsat kolluyordu. Son sezonlarıyla, grevin yarattığı boşluktan da yararlanarak, ilk 8’e girecekler belli ki. Palm Royale’in de Kristen Wiig, Allison Janney ve Carol Burnett’i bir araya getirdiği için bile aday edileceğine inanıyorum. Ancak Netflix bünyesindeki The Gentlemen ve bir nebze Girls5eva’dan umutlu olanlar da yok değil. Ben nedense I’m a Virgo’nun daha büyük şansı olduğunu düşünüyorum yalnız.

  1. The Bear (FX)
  2. Hacks (HBO)
  3. Abbott Elementary (ABC)
  4. Curb Your Enthusiasm (HBO)
  5. Only Murders in the Building (Hulu)
  6. What We Do in the Shadows (FX)
  7. Reservation Dogs (FX)
  8. Palm Royale (Apple TV+)

Alternatifler: I’m a Virgo (Prime), The Gentlemen (Netflix), Girls5eva (Netflix)


KADIN OYUNCU

Tıpkı geçen sene olduğu gibi, bu yıl da başvuru sayısı sınırlı olduğu için sadece 5 aday göreceğiz komedi janrının kadın oyuncu kategorisinde. Ayo Edebiri (The Bear), Jean Smart (Hacks) ve Quinta Brunson (Abbott Elementary) arasında bölünen oyların kime yarayacağını merak ediyorum. Geçtiğimiz sene yarışın popüler ismi olarak yardımcı kadın oyuncu kategorisinde yarışan ve ipi göğüsleyen Edebiri, başrol olarak yarıştığı ikinci sezonla ödülü alabilir mi, Quinta Brunson zaferini tekrar mı eder yoksa Jean Smart’ımız Hacks ile üçüncü, toplamda altıncı Emmy’sini mi alır hep birlikte göreceğiz.

Kategoriyi olduracak diğer iki isim ise Saturday Night Live mezunu Kristen Wiig (Palm Royale) ve Maya Rudolph (Loot) olacak gibi duruyor. Zaten yarışta adını konuşmaya değecek kadar büyük bir alternatif de yok. Selena Gomez’in sittinsene aday edilmeyeceğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Devery Jacobs (Reservation Dogs) için de yeterli bir kampanya yok ortada. Gönül kimi istiyor peki? Renée Elise Goldsberry! Girls5eva’yı izleyip de aday etmeme ihtimalleri yok esasında. Fakat kimsenin umurunda değil dizi.

  1. Jean Smart, Hacks (HBO)
  2. Ayo Edebiri, The Bear (FX)
  3. Quinta Brunson, Abbott Elementary (ABC)
  4. Kristen Wiig, Palm Royale (Apple TV+)
  5. Maya Rudolph, Loot (Apple TV+)

Alternatifler: Renée Elise Goldsberry (Girls5eva), Devery Jacobs (Reservation Dogs)


Curb Your Enthusiasm

ERKEK OYUNCU

Jeremy Allen White’ın The Bear’daki performansıyla “komedi” ödülü almasını anlamakta ben de zorlanıyorum fakat The Bear’ın yarattığı fırtına öyle büyük ki, rakipsiz bir şekilde ikinci kez Emmy almaya geliyor Lip Gallagher. Kategori geçtiğimiz sene beş adaya düştüğünde, rol arkadaşı Steve Martin’i dışarıda bırakarak adaylığı kapan Martin Short (Only Murders in the Building) ve veda busesiyle Larry David (Curb Your Enthusiasm), White’ı devirecek kadar güçlü değiller ne yazık ki yarışta.

Bu kadar beyazlığın içerisinde Jharrel Jerome’un (I’m a Virgo) yer bulamamasına imkân yok gibi gözüküyor. AMPAS’dan farklı olarak Televizyon Akademisi’nin çok daha çeşitli üye profili. Sonuncu olarak da Steve Martin’i geri aldım. Sırf müzikal bölümdeki performansı için bile aday edilmesi gerekiyormuş gibi gözüküyor. Üstelik alternatifler de çok zayıf: The Gentlemen’a üç mimikle oynayan Theo James ve keşke geri dönmeseydi dediğimiz Frasier’la Kelsey Grammer.

  1. Jeremy Allen White, The Bear (FX)
  2. Martin Short, Only Murders in the Building (Hulu)
  3. Larry David, Curb Your Enthusiasm (HBO)
  4. Jharrel Jerome, I’m a Virgo (Prime)
  5. Steve Martin, Only Murders in the Building (Hulu)

Alternatifler: Theo James (The Gentlemen), Kelsey Grammer (Frasier)


Only Murders in the Building

YARDIMCI KADIN OYUNCU

Hacks’in diğer kategorilerdeki başarısından bağımsız olarak Hannah Einbinder (Hacks) ilk Emmy’sini almaya geliyor. Sezon finalindeki güçlü oyunuyla herkesi büyüleyen aktris, internetin de odağı oldu tam oylama döneminde. Ciddi bir rakip de yok gibi ortalıkta. Meryl Streep, kariyerinin son dönemindeki en iyi performanslarından birini çıkarmasına rağmen Only Murders in the Building’le her yerden eli boş dönüyor. Galiba her ödül töreninin zirvesinde olduğu o karanlık dönemi atlattık nihayet. Üzücü bir şekilde burada çok ama çok iyi olmasına rağmen hem de…

Altı aday göreceğimiz dalda ben ATAS üyelerinin tembelliğini konuşturacağını düşünüyorum bundan sonrasında. Sevdikleri dizilerdeki güçlü aktrisleri toparlayacaklardır bir araya. Muhtemelen Abbott Elementary’den Janelle James ve Sheryl Lee Ralph’i göreceğiz. Belki biraz daha yer olsa Lisa Ann Walter da sürpriz yapabilirdi. The Bear oylama dönemine denk gelen üçüncü sezonu sayesinde Abby Elliott ve Liza Colon-Zayas’ın yüzünü güldürebilirmiş gibi duruyor, her ne kadar ikinci sezonla yarışıyor olsalar da. Sürpriz yapması muhtemel isimler arasında da Hacks’de kalbimizi çalan Meg Stalter’ı, Palm Royale’ın efsaneleri Allison Janney ve Carol Burnett’i, son olarak da Saturday Night Live kastının belki de en iyisi Ego Nwodim’i sayabiliriz diye düşünüyorum.

  1. Hannah Einbinder, Hacks (HBO)
  2. Meryl Streep, Only Murders in the Building (Hulu)
  3. Sheryl Lee Ralph, Abbott Elementary (ABC)
  4. Janelle James, Abbott Elementary (ABC)
  5. Abby Elliott, The Bear (FX)
  6. Liza Colon-Zayas, The Bear (FX)

Alternatifler: Allison Janney (Palm Royale), Carol Burnett (Palm Royale), Lisa Ann Walter (Abbott Elementary), Meg Stalter (Hacks), Ego Nwodim (Saturday Night Live)


Abbott Elementary

Abbott Elementary

YARDIMCI ERKEK OYUNCU

The Bear için gerçekten deliriyorlar mı yoksa sevdalarını çabuk mu atlattılar sorusunun cevabını bu kategoride alacağız. Çünkü favori Ebon-Moss Bachrach’a Oliver Platt, Lionel Boyce ve Matty Matheson’ın eşlik ettiğini görebiliriz bu kategoride. Daha geçtiğimiz sene The White Lotus ve Succession’dan dörder oyuncuyu aday ederek başka hiçbir şey izlemediklerini çok güzel kanıtlamışlardı dünyaya hatırlarsanız. Bir benzeri de bu dalda yaşanabilir mi? Elbette.

Bu durumda kalan sayılı ve sınırlı koltuğu kimler doldurur peki? Tyler James Williams (Abbott Elementary) eğer doğru bölüm seçilirse bence Emmy’i alabilecek bir pozisyonda. Üçüncü sezonla birlikte performansı rayına oturdu ve karakterin de sevimsizliğini rafa kaldırabildik sayesinde. Only Murders in the Building’le Paul Rudd’dan umutlu olanlar var. Ben pek emin olamıyorum bundan. Rudd bile en iyi performanslarından biri olarak saymayabilir sanki bu rolü. Meryl kadar akılda kalmadığı kesin. Hacks’in aynı zamanda senaristlerinden biri olan Paul W. Downs’ın yeni sezonda epey bir yük aldığına inanıyorum. Dolayısıyla güçlü aday adayları arasında adını mutlaka saymak gerek. Ve tabii ki çiçeğimiz Bowen Yang. O olmasa Saturday Night Live çekilir miydi? Ama iki sene üst üste aday edildikten sonra, geçen yıl dışarıda kalmıştı hatırlarsanız.

  1. Ebon Moss-Bachrach, The Bear (FX)
  2. Tyler James Williams, Abbott Elementary (ABC)
  3. Oliver Platt, The Bear (FX)
  4. Lionel Boyce, The Bear (FX)
  5. Paul W. Downs, Hacks (HBO)
  6. Matty Matheson, The Bear (FX)

Alternatifler: Paul Rudd (Only Murders in the Building), Bowen Yang (Saturday Night Live)


Saturday Night Live

EKSTRA…

Konuk oyuncu kategorilerinde The Bear ve Hacks’den başka bir dizi görebilecek miyim merak içerisindeyim. Bir tarafta Jamie Lee Curtis, Olivia Colman, Sarah Paulson, Jon Bernthal, Bob Odenkirk, Will Poulter, John Mulaney var. Diğer tarafta Kaitlin Olson, J. Smith-Cameron, Helen Hunt, Christopher McDonald, Christopher Lloyd… Resmen nefes alacak yer bırakmamış komedi janrının Emmy favorileri başka bir adaya. Ryan Gosling’in gülmekten oynayamadığı Saturday Night Live akıllarda kaldıysa bilemeyeceğim tabii.

Bu arada Ramy Youssef’i “Honeydew” isimli The Bear bölümüyle yönetmen adayları arasında görebiliriz. Hacks, Curb Your Enthusiasm ve Palm Royale gibi yapımlara eşlik edecektir bu dalda. Senaryo dalında ise olağan şüpheliler dolduracak belli ki kategoriyi. Ana yarışın dışında kalanların burada sürpriz yapmasına pek ihtimal vermiyorum. Keşke The Other Two sızsa içeri tabii…

Devamını oku
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Emmy Aday Tahminleri ’24: Dramalar - Oscar Boy

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin