Takip et

Tahminler

Emmy Aday Tahminleri ’24: Dramalar

tarihinde yayınlandı.

76. Emmy Ödülleri’nin adaylarının açıklanmasına sadece 2 gün kaldı. 17 Temmuz Çarşamba günü TSİ 18.30’da Sheryl Lee Ralph ve Tony Hale’ın sunumuyla Emmy adaylarını öğreneceğiz. 1 Haziran 2023 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yeni sezonları yayınlanan dizilerin yarışacağı 76. Emmyler için mini dizi ve komedi kategorilerindeki tahminlerimi yaptım biliyorsunuz. Bugün de dramalarla seriyi tamamlıyorum. Afiyetle…

Shōgun

Shōgun

DİZİ

Shōgun zaten ikinci sezonu da çekileceği için mini dizi dalından dramaya geçiş yapmak zorundaydı, ama kimi yapımlar gibi (öhöm Big Little Lies) ATAS’ı kandırmak isteselerdi eğer hata yaparlardı. Çünkü bu dalda favorisiz bir yıl geçiriyoruz ve Shōgun zembille gökten inerek bütün adayları solladı. Ne kötü bir final sezonuyla ağızlarımızda acı bir tat bırakan The Crown, ne kendini aşırı ciddiye alan pembe dizi The Morning Show’un bu ödülü alabilecek kapasitesi mevcuttu. Şimdi net ve temiz bir yarış var önümüzde. Sadece Shōgun’ın ödülünü almayı izlemeye kimler gelecek onu tahmin etmemiz gerekiyor.

The Crown ve The Morning Show haricinde bu dalda hiç görmediğimiz, ilk kez Emmy’e aday olacak yapımlar ve yeni diziler yarışacak. The Gilded Age yükselişe geçtiği ikinci sezonuyla ön saflarda. Slow Horses da sessiz sedasız sürdürdüğü yayın hayatının üçüncü yılında oraya sızacakmış gibi duruyor. Mr. & Mrs. Smith yılın en iyi yeni dizilerinden biri olarak yerini alacaktır illa ki. Prime, dizileri için genel anlamda kampanyasızlığı tercih etse de dizinin kalitesi yeterli olur umuyorum ki ilk sekize girmesine. The Curse ise ATAS’ın tarzının çok dışında dursa da yine zayıf bir yarış olmasından faydalanarak aday olacak. Hatta sürpriz bir destek gelmesi hâlinde Shōgun’ın en büyük rakibine dönüşmesi de olası. Son sıra için The Mandalorian/Andor/House of the Dragon kontenjanına kimin yerleşeceğini bulmak gerekiyor. Ben meslek birliklerinden çok destek alması sebebiyle Ahsoka dedim fakat kutudan Fallout çıkarsa da şaşırmayacağım.

  1. Shōgun (FX)
  2. The Crown (Netflix)
  3. The Morning Show (Apple TV+)
  4. The Gilded Age (HBO)
  5. The Curse (Showtime)
  6. Mr. & Mrs. Smith (Prime)
  7. Slow Horses (Apple TV+)
  8. Ahsoka (Disney+)

Alternatifler: Fallout (Prime), Loki (Disney+), 3 Body Problem (Netflix)


The Curse

The Curse

KADIN OYUNCU

Anna Sawai’nin (Shōgun) hem oylama süresince gündemde kalması, hem de yarıştaki sakinlik neticesinde ödül alacağı kesin gibi duruyor. Belki bu sene Oscar’la buluşan Emma Stone’un kollarına koşmak isteyebilir ATAS, ama The Curse’den hangi bölümün gittiği de büyük önem taşıyacak. Önce bir adaylıklar gelsin, ondan sonra bu aşamayı da konuşuruz zaten. Otomatik olarak listeye girecek bir diğer isim The Crown’ın son sezonuyla Imelda Staunton olabilir. Yalnız şuna dikkat çekmekte yarar var, Staunton bugüne kadar The Crown’ın Emmy’e aday edilmeyen ilk kraliçesi. 5. sezonda ıskaladığı gibi 6. sezonda da ıskalaması olası. Dizi Diana’ya odaklanınca Kraliçe II. Elizabeth görünmezlik pelerini giymiş muamelesine maruz kaldı.

Staunton’la birlikte The Morning Show hanımlarına aşırı güvenilmesi de beni şaşırtmıyor değil. Aniston ilk sezonla, Witherspoon ikinci sezonla aday edildi. Bu iki aktris arasındaki gelgitin ardından üçüncü sezonda kimi seçeceklerine dair net bir fikir beyan etmek zor. İkisinin de hikâyesi üçüncü sezonda biraz geri plana düştü ve yan karakterler daha çok parladı sanki. Bu durumda da Carrie Coon (The Gilded Age) ve Maya Erskine (Mr. & Mrs. Smith) gibi daha taze isimleri görebileceğimize inanıyorum bu dalda. Üstelik The Leftovers ve PEN15 sebebiyle mevcutta hayranları da var ATAS içerisinde. Endüstrinin pek sevdiği Ahsoka’dan Rosaria Dawson’ın da sürpriz yapma ihtimali gözden kaçırılmasın.

  1. Anna Sawai, Shōgun (FX)
  2. Emma Stone, The Curse (Showtime)
  3. Carrie Coon, The Gilded Age (HBO)
  4. Maya Erskine, Mr. & Mrs. Smith (Prime)
  5. Imelda Staunton, The Crown (Netflix)
  6. Jennifer Aniston, The Morning Show (Apple TV+)

Alternatifler: Reese Witherspoon (The Morning Show), Rosario Dawson (Ahsoka)


Slow Horses

Slow Horses

ERKEK OYUNCU

Shōgun’ın silip süpüreceği kategorilerden biri de burası. Hem Hiroyuki Sanada, hem de Cosmo Jarvis’i ilk altıda görmeyi bekliyoruz. Eğer oylar bölünmezse şayet, ki bölünmez gibi duruyor, Sanada bir güzel evine götürür Emmy’sini. Kategoride bu ikiliye eşlik edecek isimlerin başında duayen aktör Gary Oldman gelmekte. Slow Horses, üçüncü sezonuyla nihayet ödül gruplarının radarına girebilmeyi başardı. Donald Glover’ın da ATAS içerisinde ne kadar sevildiği malum. Mr. & Mrs. Smith performansıyla rahat bir adaylık alacağına inancım tam.

Geçen yıl Succession beyleri kategoriyi doldurunca kendine yer bulamayan Dominic West (The Crown) sanıyorum ki 76. Primetime Emmy Ödülleri’nde rolünün de ağırlığı artmışken adaylık alır. Kendimi tekrarlıyor gibi olacağım ama bu sene drama kanadında yarış gerçekten çok sakin ve boş. Bu da daha evvel bazı fırsatları yakalayamamış oyuncuların önünü açıyor. Dalın son koltuğu için de benzer bir durum söz konusu, alternatif o kadar çok ki… Nathan for You ve The Rehearsal gibi projeleriyle tanınıp sevilen Nathan Fielder’ı (The Curse) görebiliriz örneğin. Sugar çok izlenmediği için Colin Farrell’a ihtimal veremiyorum. The New Look da benzer bir kadere sahip. Ben Mendelsohn, ATAS’ın sevdiği bir oyuncu olsa da dizi çok vasat. Dizisinin gördüğü desteğe bağlı olarak Morgan Spector (The Gilded Age) adını duyarsak da hiç şaşırmayacağım. Geçmiş alışkanlıklarından Timothy Olyphant’ı da (Justified: City Primeval) saymazsam olmaz.

  1. Hiroyuki Sanada, Shōgun (FX)
  2. Gary Oldman, Slow Horses (Apple TV+)
  3. Cosmo Jarvis, Shōgun (FX)
  4. Donald Glover, Mr. & Mrs. Smith (Prime)
  5. Dominic West, The Crown (Netflix)
  6. Nathan Fielder, The Curse (Showtime)

Alternatifler: Morgan Spector (The Gilded Age), Timothy Olyphant (Justified: City Primeval), Ben Mendelsohn (The New Look), Colin Farrell (Sugar)


The Crown

The Crown

YARDIMCI KADIN OYUNCU

Yedişer aday göreceğimiz yardımcı oyuncu dallarında da yine esas yarışın favorilerinden sevdiğimiz yüzler kapışacak. Jennifer Coolidge’in ikonik karakteri Tanya izin vermeyince altın heykelciğe uzanamayan Elizabeth Debicki (The Crown), Prenses Diana performansıyla tabii ki de favori. En büyük rakibi muhtemelen ikinci sezonuyla çıkışa geçen The Gilded Age’in Aunt Agnes’i Christine Baranski olacak. Endüstrinin çok sevdiği aktrise dizideki kız kardeşi Cynthia Nixon’ın da eşlik edeceği kesin gibi. Tıpkı Baranski gibi, Nixon’ın CV’si de ATAS’ın hayranı olduğu yapımlarla dolu. Bu üçlüden sonra ne olacağı ise tam bir muamma…

Shōgun’ın iki genç aktrisi Moeka Hosi ve Fumi Nikaido, burada aday olmaya yetecek kadar gösterişli performanslar sunuyorlar mı emin olamıyorum. The Crown’ın yeni nesil Prenses Margaret’ı Lesley Manville güvenli bir tercih gibi olsa da dizinin hayranları Debicki’den büyülendiği için akıllarına gelmeyebilir pekâlâ. Bu sene çıkış yapmasını beklediğimiz Slow Horses’ın demirbaşlarından Kristin Scott Thomas da iyi bir alternatif. Fakat diğer tarafta da The Morning Show’da adeta şov yapan bir grup aktris var: Oscar adaylığının kıyısından dönmüş Greta Lee, karakterinin zamanlı anlatısıyla sezona cuk oturan Hollanda Taylor, karşısında onunla aşık atan Nicole Beharie ve üç sezondur diziyi sırtında taşıyan Karen Pittman. Buradan kim nasıl bir permütasyon çıkarıyorsa çıkarsın. Ben zorlanıyorum…

  1. Elizabeth Debicki, The Crown (Netflix)
  2. Christine Baranski, The Gilded Age (HBO)
  3. Cynthia Nixon, The Gilded Age (HBO)
  4. Moeka Hoshi, Shōgun (FX)
  5. Lesley Manville, The Crown (Netflix)
  6. Greta Lee, The Morning Show (Apple TV+)
  7. Karen Pittman, The Morning Show (Apple TV+)

Alternatifler: Nicole Beharie (The Morning Show), Holland Taylor (The Morning Show), Kristin Scott Thomas (Slow Horses), Fumi Nikaido (Shōgun)


The Morning Show

The Morning Show

YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Shōgun’ın şov yapacağı bir kategoriye daha hazır mısınız? Tadanobu Asano ve Takehiro Hia kesin bir şekilde aday olacak gibi duruyor. Yanlarına Tokuma Nishioka eklenir mi, esas soru bu. Bu ikiliyle birlikte The Morning Show beylerinden Billy Crudup, diziye yeni katılan Jon Hamm ve kadronun en iyilerinden Mark Duplass’in de hazır yarışta yer yokken aday edileceğini düşünüyorum. Umur neden çeşitliliğe gitmiyorsun tahminlerinde diyenler olacaktır. Ben size geçen sene bu dalda 4’er The White Lotus ve Succession beyi olduğunu hatırlatsam yeterli gelir umuyorum ki. ATAS epey tembel bir kurum bunu unutmayın. Sevdikleri bir dizi varsa mümkün olan bütün adaylıkları vermekten çekinmiyorlar.

Yedi aday göreceğimiz kategoride The Crown’ın son sezonunda çok daha gösterişli ve ağırlığı fazla bir rolü olduğu için Khalid Abdalla’nın tercih edileceğine inanıyorum. Salim Daw da aday pusulasının üst sıralarında yer almasının ekmeğini yiyebilir eğer yeterli destek gelirse. Jonathan Pryce’ın yerini ise The Gilded Age’le Nathan Lane alabilir. Bugüne kadar 8 defa Emmy’e aday edilen Lane, 2022’de Only Murders in the Building’deki konuk oyunculuğuyla ilk kez altın heykelciğe ulaşmıştı. Fakat kaç ATAS üyesinin bundan haberi var bilmiyorum. Modern Family’den Frasier’a içinde yer alıp etkisini gösterdiği bütün dizilerin hatırına bile aday edilmesi mümkün.

  1. Tadanobu Asano, Shōgun (FX)
  2. Billy Crudup, The Morning Show (Apple TV+)
  3. Khalid Abdalla, The Crown (Netflix)
  4. Takehiro Hia, Shōgun (FX)
  5. Jon Hamm, The Morning Show (Apple TV+)
  6. Mark Duplass, The Morning Show (Apple TV+)
  7. Nathan Lane, The Gilded Age (HBO)

Alternatifler: Tokuma Nishioka (Shōgun), Salim Daw (The Crown), Jonathan Pryce (The Crown)


Bütün ana kategorilerdeki tahminlerimin tam listesine Emmy özel sayfalarından da ulaşabilirsiniz:

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin