Takip et

TV

Emmy adaylarının ardından…

tarihinde yayınlandı.

The Bear

The Bear

76. Primetime Emmy Ödülleri’nin adayları dün açıklandı. Teknik kategorilerdeki sonuçları Creative Arts gecesi dahilinde 7 ve 8 Eylül’de, ana dallardaki ödül sahiplerini ise 15 Eylül’de öğreneceğiz. 1 Haziran 2023 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yeni bölümleri/sezonları yayınlanan yapımların değerlendirmeye alındığı Emmy’de en çok adaylık alan yapımlarla girelim söze. Shōgun beklendiği üzere 25 adaylıkla listenin zirvesinde. The Bear ise 23 adaylık alarak ikinci sıraya oturdu. Bu, “komedi” dizileri için bir rekor. Daha evvel tek sezonla en çok adaylık alan dizi 2009’da 30 Rock olmuştu. 22 adaylık alan Tina Fey üretimi şaheseri, komedi olduğu şaibeli The Bear solladı böylece.

Meryl Streep ve Paul Rudd’ın dahil olduğu yeni sezonuyla Only Murders in the Building, Jodie Foster ve Kali Reis’ın başrollerini paylaştığı True Detective: Night Country 19, ekranlara veda eden The Crown 18, komedi efsanesi Saturday Night Live ise 17 adaylık aldı. Ayrıca Fallout, Hacks, The Morning Show ve Mr. & Mrs Smith 16’şar, Fargo 15, Ripley 13, Baby Reindeer ve Palm Royale 11’er, Feud: Capote vs. the Swans ve Lessons in Chemistry 10’ar, Abbott Elementary ve Slow Horses 9’ar adaylık aldılar.

Fellow Travelers

Fellow Travelers

Bu yılın kazananı kesinlikle LGBTİ+ karakterleri canlandıran LGBTİ+ oyuncular. Jonathan Bailey (Fellow Travelers), Matt Bomer (Fellow Travelers), Andrew Scott (Ripley), Nava Mau (Baby Reindeer) ve Richard Gadd (Baby Reindeer) bayrağı taşıyor. Ayrıca mini dizilerin erkek oyuncu dalında 5 adaydan 4’ünün kuir karakterleri canlandırdığını görüyoruz. En İyi TV Filmi kategorisinde de ıslak gay rüyası tadındaki, Wattpad romanından bozma Red, White & Royal Blue da aday edilmiş. Hazır yeri gelmişken şunu da eklemem gerek, televizyon filmi dalındaki yapımların hepsi sadece bu dalda aday edilmişler. Haricinde tek bir adaylıkları yok.

En büyük üç kategorideki yarışta kimin favori olduğunu anlamak çok güç olmasa da hangi yapımların daha öne çıktığını anlamak için yönetmen, senaryo ve kurgu kategorilerinde alınan adaylıklara bakmak her daim yararlı oluyor. Üçte üç yapan diziler şöyle: Dramalarda Shōgun, Mr. & Mrs. Smith ve garip bir şekilde Slow Horses bunu başarmış. İlk iki sezonunda tamamen görmezden gelinen Slow Horses için müthiş bir performans bu. Komedilerde yalnızca The Bear ile Hacks üçte üç yapabilmiş. Acaba yine The Bear’ı mı ödüllendirecekler, yoksa komedi olmadığı için oyların Hacks’e kayması durumu değiştirecek mi meraktayım. Mini dizilerde ise Lessons in Chemistry hariç dört yapım da üçte üçe ulaşmış: Baby Reindeer, Fargo, Ripley ve True Detective: Night Country sonuna kadar mücadele verecek.

Under the Bridge

Under the Bridge

Oscar sezonundan henüz çıkan Lily Gladstone (Under the Bridge), Jodie Foster (True Detective: Night Country), Da’Vine Joy Randolph (Only Murders in the Building), Ryan Gosling (Saturday Night Live), Sterling K. Brown (Invincible) ve Robert Downey Jr. (The Sympathizer) gibi isimler adaylıklar alırken ikinci Oscar’ına kavuşan Emma Stone (The Curse) garip bir şekilde aday edilmemiş. Yalnızca Stone da değil üstelik, The Curse’ü tamamen görmezden gelmişler. Üstelik grev sebebiyle epey zayıf olan böyle bir senede bu The Curse’den nefret ettiklerini ispatlıyor bana soracak olursanız. Neyse canım Nathan Fielder ve Benny Safdie’nin kafasında ATAS olsaydı böyle bir şov çıkmazdı zaten ortaya. Varsın Emmy’e aday olmasınlar.

Gold Derby başta olmak üzere tahmin sitelerinin haddinden fazla güvendiği The Gentlemen fecaati 3, Masters of the Air gürültüsü 3, The Regime sıkıcılığı 1 adaylık alabilmiş yalnızca. Idris Elba da Hijack‘in yegâne adayı. Maya Rudolph da Loot‘un tek adayı, ama çok önemli bir rekoru var. Rudolph bu sene 4 dalda yarışıyor. 5 Emmy ödülü olan ve toplam adaylık sayısını 15’e çıkaran Rudolph’u Loot ile kadın oyuncu (komedi), Saturday Night Live ile konuk kadın oyuncu (komedi), Big Mouth ile seslendirme ve SNL için yazımına katkıda bulunduğu “Maya Rudolph’s Mother’s Day” isimli parça ile söz ve müzik kategorilerinde yarışırken göreceğiz.

X-Men '97

X-Men ’97

Benim gibi televizyon delilerinin hoşuna gidecek haberlerle devam edelim… Yeni adaylara kucak açmak konusunda pek temkinli davranılan animasyon kategorisinde geçtiğimiz sezonun en iyi yapımlarından X-Men ’97 ve Scavengers Reign yarışıyor. Ancak Invincible kategoriye girmeyi başaramamış. Prime damgası taşıyan yapım yalnızca Sterling K. Brown’ın performansıyla seslendirme dalında karşımıza çıkıyor. Üzücü bir şekilde X-Men ’97 kadrosundan bir oyuncu da seslendirme dalına aday edilmemiş. Twitter’ın tozunu attırdığım dönemde izleyin diye bas bas bağrındığım The Traitors da ikinci sezonuyla toplamda 4 adaylık almış. Bakalım yarıştığı kategorilerde Drag Race’in elinden herhangi bir ödülü alabilmeyi başaracak mı.

İptal edilen yapımlardan Reservation Dogs‘un En İyi Dizi (Komedi) dahil 4, Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty‘nin de En İyi Yönetmen (Drama) dahil 5 dalda aday edilmesi pek manidar. Oscar töreninin de 2020’den bu yana ilk kez bu kadar fazla dalda adaylık aldığını görüyoruz. Jimmy Kimmel’ın sunduğu tören 7 dalda yarışacak. Kimmel demişken son 10 senenin en heyecan verici talk show formatı Hot Ones, Primetime Emmyler’de yarışmaya hak kazanmasının ardından başvuru yapmıştı. Ancak sonuç üzücü. ATAS, Kimmel’ın iç sıkan talk showunu bile içeri almış, ama Hot Ones’ı aday etmemiş. Netflix’in pek umutlu olduğu John Mulaney Presents: Everybody’s in LA isimli program da Variety Talk kategorisine girememiş.

The Gentlemen

The Gentlemen

Yönetmen dallarındaki yüksek profilli isimleri de kaçırmamışsınızdır umarım. Geçmişte kendi dizisiyle Emmy adayı olan Ramy Youssef, yönettiği The Bear bölümüyle şansını deneyecek. Stephen Daldry seneler sonra The Crown ile yarışta. Gus Van Sant tabii ki de Feud: Capote vs. the Swans ile aday. The Gentlemen ile Guy Ritchie ve Ripley ile Steven Zaillian, sinemadan televizyona geçiş yapıp Emmy adayı olan yönetmenler arasında.

Tatlı tesadüflerle de tamamlayalım isterseniz bu Emmy sohbetini ve Eylül ayını beklemeye koyulalım. Kadim dostlar Meryl Streep (Only Murders in the Building) ve Christine Baranski (The Gilded Age), arkadaşları olmak istediğim evli çift Carrie Coon (The Gilded Age) ve Tracy Letts (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) gecede yerini alacak. Ve son olarak final sezonuyla yarışan Curb Your Enthusiasm’ı da anmamak olmaz. En İyi Dizi kategorisine aldığı 11. adaylığıyla Cheers, Law & Order ve M*A*S*H’e katılarak tarihte dizi kategorisinde en çok aday edilen yapımlara katıldı.

Adayların tamamı için >>>


Tahmin sayfalarıma da uğramazsanız olmaz:

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin