Takip et

Tahminler

76. Primetime Emmy Ödülleri: Kazanan Tahminleri

tarihinde yayınlandı.

Senaristler Birliği ve Oyuncular Birliği’nin aynı anda girdiği grevler sebebiyle Emmyler’in 75. toplaşması klasik olduğu üzere Eylül ayında yapılamamış ve 15 Ocak 2024’e ertelenmişti. O yüzden son törenin sadece 8 ay ardından toplaşıyoruz 76. Primetime Emmy Ödülleri için. Grevin etkisi bu törende de etkisini yitirmiş eğil. Ama bu defa tarihlerde değil yarışın genelindeki zayıflıktan alıyoruz grevin tadını. Bununla birlikte Televizyon Akademisi, geçtiğimiz hafta Creative Arts adını verdiği gece teknik kategorilerdeki seçimlerini de yapıp ne kadar net bir yarışın bizleri beklediğini kesinleştirmiş oldu. Dolayısıyla herkes heyecanını kaybetmiş durumda, çünkü pek sürpriz görmeyeceğimiz apaçık. Peki bu benim tahmin yazısı yazmama engel mi? Asla!

Gelenekleri bozmadan 15 Eylül Pazar gecesi TSİ 03.00’te dağıtılacak ödüllerle ilgili tahminlerimi yapacağım. Meseleye girmeden evvel törenin Türkiye’de bir yayıncısı bulunmadığını not düşeyim. Ben 15 yıldır yaptığım gibi yine korsan linkler paylaşarak herkesi törenle buluşturacağım, meraklanmayın. Hadi kalan son hevesimizi de kaçırmak için tahminlere göz atalım şimdi…

Shōgun

DRAMA

Geçtiğimiz Pazar gecesi bir rekor kırıldı ve Shōgun, Emmy tarihinde tek sezonla en çok ödül (14) alan dizi oldu. Ve düşünün, henüz ana dalları dahil etmeden şahitlik ettik bu rekora. 2008 yapımı mini dizi John Adams’ın 13 Emmy ile oturduğu zirveyle arayı daha da açmaya hazırlanan yapım, dizi kategorisinin mutlak favorisi. Bu daldaki zaferine erkek oyuncu ve kadın oyuncu ödüllerini de mutlaka ekleyecek gibi gözüküyor. Hiroyuki Sanada ve Anna Sawai, şimdiden alacakları Emmyler için evlerinde bir raf ayırabilirler. Zaten ikisinin de ciddi bir rakibi yok. Çok zorlarsak Gary Oldman‘ın, ATAS tarafından anca üçüncü sezonunda fark edilen Slow Horses ile ödül alacağı iddia edilebilir.

Ben yardımcı erkek oyuncu dalında da Shōgun serisinin Tadanobu Asano ile devam edeceğine eminim. Yalnız burada iki diziden birden fazla oyuncu yarışıyor. Asano’ya ekran süresi muhtemelen yeterli desteği almaya yetmeyecek Takehiro Hira eşlik ediyor. The Morning Show‘dan da üç aday bey, Billy Crudup, Jon Hamm ve Mark Duplass yarışmakta. Şayet oylar bölünürse Jonathan Pryce (The Crown) için yollar açılabilir. Bu sene Slow Horses‘da da boy gösterdiği için Pryce’ın bir avantajı var. Yardımcı kadın oyuncuda ise çok macera aramanızı gerektirecek bir durum yok. Elizabeth Debicki zafere koşuyor. Gönül podyumda The Gilded Age‘in divası Christine Baranski‘yi görmek istese de, Prenses Diana’nın şanı yetecek Debicki’ye Emmy kazandırmaya.

Yönetmen ve senaryo kategorilerinde ise ben oy bölünmesine yine çok dikkat çekmek istiyorum. Hele ki bir dizinin ikonik derecede (Mesela Ozymandias gibi.) akılda kalan bir bölümü yoksa. Shōgun’ın çok rahat bir şekilde yönetmen ödülünü kazanacağına şüphem yok. Fakat senaryoda iki bölümle birden yarışıyor olması, ATAS üyelerinin işini zorlaştıracak ve hangisine oy vermeleri gerektiğine karar veremeyecekler bana kalırsa. Tabii ki de Crimson Sky isimli Shōgun bölümünün hâlâ kazanma ihtimali var; fakat Slow Horses’ın en azından bu dalda atak yapıp yazarı Will Smith’in yüzünü güldüreceğine inanmaktayım.

Emmy drama kategorilerinin tahmin sayfaları için tıklayın >>>

The Bear

The Bear

KOMEDİ

Ne acıdır ki burada da bir seri göreceğiz, hem de net bir şekilde komedi olmayan bir dizi tarafından. Tam oylama sırasında üçüncü sezonu yayınlanan The Bear, geçen seneki zaferlerine yenilerini eklemeye geliyor. En İyi Dizi, En İyi Erkek Oyuncu (Jeremy Allen White) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Ebon Moss-Bachrach) kategorilerinde resmen rakipsiz. Senaryo ve yönetmen kanadında Hacks zorlayacak olsa da daha çok izleniyor ve momentumunu asla kaybetmemiş olmasının ekmeğini yiyecek FX’in dizisi. Komedi olmadığını düşünen ATAS üyelerinin tepki oyları bile devirmeye yetmeyecek bence. Tek merak ettiğim seneye Orange Is the New Black ya da Glee gibi kategori değişimi yapıp yapmayacakları. Artık ATAS’ın bu işe elini atması gerekiyor.

Komedinin kadın başrol ve yardımcı oyuncu dallarında ise durum biraz daha farklı. Hannah Einbinder zaten erken favoriydi sezon finaliyle. The Bear ekibinden Liza Colon-Zayas yeteri kadar gösterişli bir sezon geçirmediği, Meryl Streep‘e (Only Murders on the Building) ödül vermeye de doydukları için genç aktris Einbinder, Emmy sahnesine çıkacak besbelli. Jean Smart‘ın işi ise biraz daha zor. Hacks’in ilk iki sezonuyla Emmy kazanan aktris, bir senelik aranın ardından dönüyor bu sahneye. Julia Louis-Dreyfus hatırlarsanız Veep ile 6 kez ödül aldıktan sonra dizi bir senelik ara verince 7. ve final sezonunda Phoebe Waller-Bridge’e yenilmişti. Smart da bunun bir benzerini Ayo Edebiri ile yaşayabilir.

Emmy komedi kategorilerinin tahmin sayfaları için tıklayın >>>

Baby Reindeer

MİNİ DİZİ

Tıpkı drama ve komedi kanadında olduğu gibi burada da mutlak bir favori var: Baby Reindeer. Richard Gadd‘in yazıp başrolünü üstlendiği Netflix yapımı tüm zamanların en iyi dizileri arasına adını yazdırdığı gibi I May Destroy You’nun yapamadığı her şeyi de yapacak. Ana kategoriyle birlikte yönetmenlik ve senaryo dallarında da galip geleceğine kesin gözüyle bakıyorum. Dizinin oyuncularından Jessica Gunning de rol arkadaşı Nava Mau ile karşılıklı yarışacak olmasına karşın, bu dalda performansıyla öne çıkan başka bir aday olmadığı için hakkıyla ödülü evine götürecek. Erkek oyuncu dalında da Phoebe Waller-Bridge misali Richard Gadd‘in zaferlerine zafer ekleyecekler. Andrew Scott‘ın Ripley‘deki oyunculuğuyla atak yapması mümkün olsa da ATAS üyeleri sevdikleri yapımlara mümkün olduğu kadar çok ödül vermeye bayılır. Baby Reindeer da alacağı 5 ödülle bunun bir başka kanıdı olacak bana kalırsa.

Jodie Foster da True Detective: Night Country ile kariyerinin ilk Emmy’sini almaya geliyor. Aynı zamanda dizinin yapımcısı olduğu için ana dalda da aday edilen Foster, bu sezon çok ilgi görmemiş olmasına karşın kısmen rakipsiz. Fargo‘yu izleyenlerin Juno Temple‘dan başkasına oy verme ihtimali olmaması gerek aslında fakat Brie Larson‘ın (Lessons in Chemistry) bile Temple’dan daha çok şansı olduğunu düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. Yardımcı erkek oyuncu dalında ise sosyal medyada her türlü ihtiyacımızı karşılayan Fellow Travelers görselleriyle aylardır gündemimizden düşmemiş Jonathan Bailey galip gelecek. Adaylar açıklanmadan evvel Robert Downey Jr. favori olarak gösteriliyordu. Fakat The Sympathizer gerçekten hiç izlenmedi ve Bailey de yaz boyunca ciddi bir kampanya yaparak yüzünü de adını da hep taze tuttu.

Emmy mini dizi kategorilerinin tahmin sayfaları için tıklayın >>>

The Traitors

The Traitors

VE DİĞER KATEGORİLER…

Hiçbir şekilde ilginizi çekmediğini biliyorum bu dalların. Ancak RuPaul’s Drag Race fenomeninin artık bir sona yaklaştığına şahitlik edeceğiz bu yıl. Teknik kategorilerde de sıfır çeken Drag Race’in yerini The Traitors almaya hazırlanıyor. RuPaul’un 8 senedir kazandığı sunucu ödülünü Alan Cumming aldı. Sırada da En İyi Yarışma dalı var. Bu sene kaçırsalar dahi, bir sonraki yıldan itibaren The Traitors’ın dönemi başlayacak artık. Last Week Tonight with John Oliver ile The Daily Show’a da variety kategorilerindeki zaferleri şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Biz onları görmekten bıktık, onlar ödül almaktan bıkmadı…

Devamını oku
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Emmy'i nereden izleyeceğiz? - Oscar Boy

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin