Takip et

Haberler

Avrupa Film Akademisi’nden Isabella Rossellini’ye Özel Ödül!

tarihinde yayınlandı.

Isabella Rossellini

Isabella Rossellini

Bu yıl 37.’si düzenlenecek olan Avrupa Film Ödülleri’nde, sinemaya yaptığı eşsiz katkılarından dolayı oyuncu ve yönetmen Isabella Rossellini, “Dünya Sinemasında Avrupa Başarısı Ödülü” ile onurlandırılacak. Rossellini, Avrupa Sineması’na ve dünya çapındaki kariyerine dair iz bırakan çalışmalarının şerefine bu ödülle buluşacak.

Paris ve Roma’da büyüyen Isabella Rossellini, 19 yaşında New York’a taşınarak İtalyan Televizyonu RAI’de çevirmen ve gazeteci olarak kariyerine başladı. 28 yaşında modellik kariyerine adım atan Rossellini, Vogue, Elle, Harper’s Bazaar ve Vanity Fair gibi ünlü dergilerin kapaklarını süsledi. 1982’de Lancôme’un marka elçisi olan oyuncu, bu görevini 14 yıl boyunca sürdürdü. 40 yaşına geldiğinde sözleşmesi yenilenmeyen Rossellini, güzellik endüstrisinde yaş ayrımcılığına karşı önemli bir adım atarak kendi kozmetik markası Manifesto’yu kurdu. 2016 yılında ise Lancôme, Rossellini’yi yeniden marka elçisi olarak bünyesine kattı.

Rossellini’nin sinemadaki kariyeri ise 1979 yılında Taviani Kardeşler’in Die Wiese filmi ile başladı. O zamandan bu yana Blue Velvet, White Nights, Rodger Dodger, Cousins, Death Becomes Her, Fearless, Big Night ve Joy gibi önemli yapımlarda yer aldı. Robert Zemeckis, David Lynch, Taylor Hackford ve Marjane Satrapi gibi birçok önemli yönetmenle çalıştı.

Sinemanın yanı sıra, Rossellini başarılı bir televizyon oyuncusu ve yönetmen olarak da adını duyurdu. Hayvanlar ve yaban hayatı koruma konusundaki tutkusu, ödüllü kısa film serileri Green Porno, Seduce Me ve Mammas ile komik ve bilimsel içeriklerle izleyiciyle buluştu. Son dönemde ise HBO-MAX dizisi Julia, Alice Rohrwacher imzalı La Chimera, Adam Sandler ve Carey Mulligan’ın yer aldığı Spaceman ve yakında vizyona girecek Conclave gibi projelerde yer aldı.

Rossellini, 7 Aralık’ta İsviçre’nin Lucerne kentinde düzenlenecek Avrupa Film Ödülleri’nde onur konuğu olarak yer alacak.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin