Haberler

Golden Satellite sonrası

Yayınlandı

on

Açıkçası Golden Satellite‘dan önce bu ödüle aşırı değer vermiştim.Geçen seneki isabetli aday seçimlerine bakınca sanki matah bir ödülmüş gibi gözüktü.Ama yabancı basında bu ödüller hakkındaki yazıları okunca fikrim değişti.Resmen bu adaylara fazla değer verilmemesi gerektiği yazılmış.Tabi ben yine de incelemeye almadan duramadım.Buyrun:

En İyi Film: Bu dalda şaşırtıcı isimler The Messenger ve The Stoning of Soraya M.İki filmin de bu büyük kategoriyi girmiş olması inanılmaz şaşırtıcı.Ama Nine‘ın zaten 11 dalda kurduğu imparatorluk, Precious ve The Hurt Locker‘ın adaylıkları pek şaşırtıcı değil.Benim merağım ise Komedi ya da Müzikal dalında Up In The Air ya da Nine‘dan ödülü kimin alacağı.

En İyi Yönetmen: Bu dalda Lone Scherfig, Kathryn Bigelow ve Jane Campion‘ın oluşturduğu üçlü kadın ittifağı göze çarpıyor.Pek şaşırtıcı bir isim yok.Neill Blomkamp‘in ilk 6’ya girmiş olması ise büyük bir ihtimal olmamasına rağmen pek de şaşırtıcı değil.

En İyi Kadın Oyuncu: Hem drama hem de komedi ya da müzikal adaylarında büyük saçmalıklar mevcut.The Maid‘den Catalina Saavedra‘nın adaylığı hakikaten şaşırtıcı.Sandra Bullock(The Proposal) ve Katherine Heigl(The Ugly Truth)‘ın ilk 11 arasında olması ise şaşırtıcı olmak bir yana saçma! Dikkate değer görmüyorum kısacası.Gabourey Sidibe ve Helen Mirren bile yok!

En İyi Erkek Oyuncu: 11 adaydan tek süpriz ismin The Hangover ile Bradley Cooper olduğu söylenebilir.Bunun dışında Johnny Depp‘in Public Enemies ile, Michael Sheen‘in The Damned United ile aday olması yine yüksek ihtimali olmayan ama olduğunda şaşılmayacak durumlar.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: 5 adaydan 4’ü kesinlikle beklediğimiz isimler.Hatta bu 4 ismin de Oscar’a aday olmasını beklemekteyiz.Ama Timothy Spall(The Damned United) bugüne kadar ödüllerde adı geçmeyen bir isimdi.Cannes fatihi Christoph Waltz alırsa şaşırmayız.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Emily Blunt‘ın Sunshine Cleaning ile aday olmasını bir kenara bıraktık The Stoning of Soraya M‘in pek çok daldaki şaşırtıcı adaylıklarından birini burada da bulundurması enteresan.Golden Satellite’a olan saygımı kaybettiğim bir başka dal daha.

Bunların dışında ise Harry Potter’ın bir film olarak en iyiler arasında aday olması, yılın en sinir filmlerinden biri olan Red Cliff‘in aldığı adaylıklar şaşırtıcı.Ödüller 20 Aralık’da dağıtılacak ama hakikaten kendinizi kaptırmayın.Son olarak sizlere geçen senenin ana dallarda kazananlarını sunuyorum:

2008
En İyi Film (Drama): “Slumdog Millionaire”
En İyi Film (Komedi/Müzikal): “Happy-Go-Lucky”
En İyi Yönetmen: Danny Boyle, “Slumdog Millionaire”
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Angelina Jolie, “Changeling”
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Richard Jenkins, “The Visitor”
En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal): Ricky Gervais, “Ghost Town”
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal): Sally Hawkins, “Happy-Go-Lucky”
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Michael Shannon, “Revolutionary Road”
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Rosemarie DeWitt, “Rachel Getting Married”

Yorum yazın...Cevabı iptal et

Exit mobile version