TV

TV Günlükleri 24.10-30.10

Yayınlandı

on

Sonunda ilk izlediğim hafta beni çok heyecanlandıran ve her hafta iyice sıkıcılaşmaya başlayan Prime Suspect‘i de bıraktım. Maria Bello‘nun haricinde izleyiciye yeni bir şey sunmayan dizinin akıbeti ne olur bilmiyorum ama benim için tamamen bitti. Yine pek de güçlü olmayan bir haftayla karşı karşıyaydık. Çoğu dizide Cadılar Bayramı teması işlendi. Parenthood, Glee, New Girl, Up All Night, Modern Family, Saturday Night Live bu hafta yeni bölümü yayınlanmayanlardandı. Ama merak etmeyin gelecek hafta neredeyse tüm diziler yayınlanacak. Artık yoğun ve karar vermekte güçlük çektiğim haftalar istiyorum. Son birkaç haftadır listeyi niteliksiz bölümler arasından oluşturmak zordu. Gerçi bu hafta işim daha kolaydı ne yalan söyleyeyim. İsterseniz başlayalım. TV Günlükleri‘nin altıncı haftasında durum şöyle:

#5: THE GOOD WIFE, affaırs of state

The Good Wife zayıf başladığı sezona bu hafta biraz renk kattı diyebilirim. Cary’nin işyerindeki yeni pozisyonu, Will ile Alicia’nin oğlu arasındaki ilk diyalog ve Parker Posey‘nin canlandırdığı Eli Gold’un eski karısı kesinlikle izlenmeye değer bir bölüm oluşturdu. Ne yazık ki bu sefer dava o kadar kötüydü ki ilk kez bir dava dizinin yan hikayelerinin gerisinde kaldı. Yalnız ben üçüncü sezonda boğuşacağımız şeylerle ilgili verdiği ipuçları yüzünden Affairs of State isimli bölümü çok beğendim. Eminim bu bölümde olanlar sezon boyunca göreceğimiz pek çok şeye hizmet edecek. Gilmore Girls‘ün Logan’ına dikkat.
Spotlight: Matt Czuchry (Cary Agos)

#4: PARKS AND RECREATION, meet n greet

Cadılar Bayramı’na özel bölümüyle Parks and Recreation yine güldürdü. Bu diziyi bu kadar çok sevmemin sebebi tıpkı Community gibi kadrosunda tek bir zayıf halka dahi barındırmaması. Evet ana karakterler çok güldürüyor ama Donna ve Jerry gibi yan rollerdeki isimleri de es geçmemek lazım. Leslie Knope’un adaylık çalışmalarına damgasını vuran Tom Haverford haricinde Ron ve Ann gibi dizinin iki önemli karakteri arasındaki diyalog da oldukça komikti. Bir hafta kötü bir bölüm izlesek dişimi kıracağım.
Spotlight: Aziz Ansari (Tom Haverford)

#3: FAMILY GUY, screams of sılence: the story of brenda q

Family Guy‘ın 10 sezonunun da tüm bölümlerini izlediğimi söylemiş miydim? Hatta dizinin özel bölümlerinden internete sızmış her türlü videosuna kadar herşeyi… Bu bölümde klasik bir Cadılar Bayramı bölümü yerine komedi ve korkuyu Quagmire’ın sevgilisi tarafından şiddet gören kardeşinin hikayesinde buluşturan Seth MacFarlane yine harikalar yaratmış. En komiklerinden miydi? Hayır. Ama yine güldürdü.
Spotlight: Ralph Garman (Jeff)

#2: BOSS, reflex

Geçen hafta pilot bölümünü izlediğimiz Boss şimdiden yeni sezonun en iyi dizisi ilan edildi. Hatta dizi yayına girmeden kanal Boss‘ın ikinci sezonunu sipariş etti. Ben geçen hafta çok etkilenememiştim ama bu haftaki Boss bölümü oldukça güzeldi. Kelsey Grammer‘ın kariyerinin en iyi işini çıkardığı dizideki tek muhteşem oyuncu Grammer olsa iyi. Connie Nielson ve Kathleen Robertson da rol çalmadan edemiyor. Eğer hala başlamadıysanız birikmeden göz atın derim. Henüz ikinci bölümü yayınlandı ve daha uzunca bir süre ekran hayatına devam edeceğe benziyor Boss. (Bryan Cranston‘ın Emmy’sini çalması olası!)
Spotlight: Kelsey Grammer (Tom Kane)

#1: COMMUNITY, horror fıctıon ın seven spooky steps

Community son üç bölümüyle bir dizinin en fazla ne kadar muhteşem olacağını kanıtladı zannediyorum. Düşük reytingleri umrumda değil. Dizinin yayından kaldırılma riskinden bahsedenlere zerre kadar inanmıyorum. Community son yılların en komik dizisi ve senarist ekip televizyonda çalışan en yaratıcı ekip. Her Cadılar Bayramı’nda muhteşem bir bölümle karşımıza çıkan Community bu sezon da yapacağını yapmış. Üstelik düşündüren finalleriyle gelecek bölümlerde bu bilginin kullanılabileceğine dair ipucu da verdiler. İzlemeyenleri ya da izleyip de beğenmeyenleri anlamak için vaktimi harcamayacağım. Harikaydı!
Spotlight: Gillian Jacobs (Britta Perry)

Yorum yazın...Cevabı iptal et

Exit mobile version