Haberler

Akademi’den üzen haber

Yayınlandı

on

A Separation

Merakla beklediğimiz yabancı film finalistleri belli oldu ve ne yazık ki Türkiye listede yok. Bugüne kadar Türkiye adına katılmışlar filmler arasında en iyisi olan “Bir Zamanlar Anadolu’da”nın en azından kısa listede bulunmasını bekliyorduk, ama olmadı. Üstelik favorilerden Le Havre (Finlandiya), Declaration of War (Fransa), Where Do We Go Now? (Lübnan) ve Miss Bala (Meksika) da yok. Ne diyelim? Bundan sonra A Separation‘ı destekleyeceğiz anlaşılan. İşte yabancı film kategorisi için son 9’a kalan ülkeler ve filmler:

  • Almanya, “Pina”
  • Belçika, “Bullhead”
  • Danimarka, “SuperClasico”
  • Fas, “Omar Killed Me”
  • İran, “A Separation”
  • İsrail, “Footnote”
  • Kanada, “Monsieur Lazhar”
  • Polonya, “In Darkness”
  • Tayvan, “Warriors of the Rainbow: Seediq Bale”

11 Comments

  1. Sonat

    18 Ocak 2012 at 18:32

    Çok üzüldüm 🙁

    Eğer A Separation ile birlikte Footnote’ta aday olursa, akademi politik davranıp Footnote’a verebilir. Böyle birşeyi hiç istemem. Sanatsal ve sporsal faaliyetlerde politikaya karşıyım.

  2. Callieach Bheur

    18 Ocak 2012 at 19:01

    Üzüldüm ama

  3. TigerBlood

    18 Ocak 2012 at 19:57

    Gerçekten çok büyük hayal kırıklığı oldu
    O gece ödül alanlar listesinde,ya da en azından adaylar arasında bizim filmimiz olsaydı nasıl da sevinirdim

  4. pinhan2

    18 Ocak 2012 at 19:57

    Ödülün sahibi A Seperation. Ama Bir Zamanlar Anadolu’da olması lazımdı. Benim listem çok farklı..Bisikletli Çocuk, İçinde Yaşadığım Deri ve Seperation’a rakip olacak tek film Le Havre..bunların girememesi kötü olmuş.

    • Umur Çağın Taş

      18 Ocak 2012 at 19:59

      The Skin I Live In ve The Kid with a Bike zaten başvuran filmler arasında yoktu. Ama listenizden Le Havre başvurup finalistler arasına giremeyenlerden.

  5. yaxley

    18 Ocak 2012 at 20:42

    akademinin şu yabancı filmlerdeki tavrını bir türlü çözemedim.Bir Zamanlar Anadolu’da, Where Do We Go Now, Miss Bala, Le Havre…Yani anlayamadım.Üç Maymun’un ilk 9’a girdiği dşünlürse BZA hayli hayli kalması lazımdı.Ama gerçekten hayal kırıklığına uğradım.Hiç ama hiç beklemiyordum..

  6. Memento

    18 Ocak 2012 at 21:38

    Christian Bale’in son filmi, Zhang Yimou’nun yönettiği “The Flowers of War” da elenmiş. Yimou’nun bu filmi biraz da Oscar için çektiği film izlenince daha bir anlaşılıyor. Bu açıdan filmi “Oscar alsın” diye pazarlanırken ilk dokuza dahi kalamaması onu şok etmiştir. Ama şöyle bir şey de var: Akademi sıkılmış olabilir 2.Dünya Savaşı’nı konu alan filmlerden. Üstelik filmin diğer savaş filmlerinden tek farkı filmdeki savaşan taraflar. Onun dışında çoğu şey daha önce işlenmiş, anlatılmış şeyler. Bir de bu filmin elenip Spielberg’in bana göre pek kaliteli olmayan/vasatı aşamayan, 2.Dünya Savaşı’nda bir atla sahibinin aşk dolu hikayesini konu alan War Horse göklere çıkarılırsa Akademi saçmalamış olacak. The Flowers of War da, War Horse da vasatı aşamıyorlar.

    BZA’nın elenmesini normal karşılıyorum. Bu filmler kazma Akademi’ye göre değil. Bu filmi elediklerine göre Malick’in The Tree of Life’ın da hakkını vermeyebilirler.

  7. fatih

    18 Ocak 2012 at 22:22

    düz mantık üç maymun ilk dokuza giriyorsa bir zamanlar andoluda kesinlikle ilk beşe girmesi lazımdı ayrıca hatırladığım kadarıyla 2008 deki yabancı filmler çok daha iyiydi

  8. onur

    18 Ocak 2012 at 22:52

    Yabancı forum sitelerindeki kişiler bile Bir Zamanlar Anadolu’nun ilk 9 a kalamamasına çok şaşırdılar.Çok saçma oldu gerçekten.İlk 9’a kalmalıydı en azından.Ama bizim filmimizin yanında diğer 2 3 favori daha elenmiş.Zaten yıllardır Yabancı Film kategorisi muamma.Neyi baz alarak seçim yapıyorlar, filmlerde ne arıyorlar tam olarak anlamak mümkün değil.Geçen yıl Dogtooth ilk 5 e girince bu yılda BZA en azından ilk 9’a kalır diye düşünmüştüm ama yanılmışım.

  9. Erşah

    19 Ocak 2012 at 05:50

    Güzel lobi yapan filmler listeye girmiş. Beklenildiği gibi Bir Zamanlar Anadolu’da listede yok ! Büyük rezillik. Ben bu filmleri seçen üyelerin hiçbirinin bu sayılan filmlerin çoğunu izlediğini zannetmiyorum. Güne moralsiz başladık iyi mi ?

    Desteklediğimiz A Separation olacak ve alacak.

  10. Müge Dörtok

    19 Ocak 2012 at 07:52

    Bir Zamanlar Anadolu’da filmini aday olarak görmek isterdim. Yokluğuna üzüldüğümü belirtmek isterim. Keşke aday listede olsaydı, Türk filmini görmek çok gurur verici olurdu.

Yorum yazın...Cevabı iptal et

Exit mobile version