Dizi Eleştirisi

Cougar Town – 3. Sezon

Yayınlandı

on

Christa Miller ve Courteney Cox

(Okuduğunuz yazı diziyle ilgili SPOILER içermektedir!!!!)

Artık sonuna geldiğimiz 2011-2012 sezonunu iyi bitiren komedilerden birinden bahsedeceğiz şimdi. Yayınlanmaya başladığı günden beri iptal korkusu yaşayan, ama neyse ki ABC’nin elinden kurtulup önümüzdeki sezon yolculuğuna TBS’in kanatları altında devam edecek olan Cougar Town 40 dakikalık bir sezon finaliyle hayranlarına bir süreliğine veda etti. 2013’ün ilk aylarında başlaması beklenen dördüncü sezona kadar da artık iyice alışıp kaynaştığımız ekiple bir araya gelemeyeceğiz.

Cougar Town 2009 yılında yayın hayatına başladığı yerden çok farklı bir noktada şu an. Yola çıkılan fikirle gelinen noktanın hiç alakası yok. Öyle ki dizinin adı bile artık konuya dair bir ipucu verememekte. Çapkın kocası Bobby’den (Brian Van Holt) boşanıp gününü gün eden orta yaşlı bir anneydi aslında Jules (Courteney Cox) ilk bölümlerde. Ama senaristler öyle bir şekil verdiler ki diziye şu an How I Met Your Mother‘ın ekibi kadar tam bir tablo var karşımızda. Jules, Bobby, ikisinin çocukları Travis (Dan Byrd), Jules’un en yakın arkadaşı Ellie (Christa Miller), onun kocası Andy (Ian Gomez) ve tabi vazgeçilmezimiz Jules’ın iş arkadaşı Laurie (Busy Philipps). Bir de bunların üzerine Jules’un ikinci sezona doğru ilişki kurmaya başladığı Grayson da (Josh Hopkins) eklenince ortaya tadından yenmez bir komedi çıktı.

Ian Gomez ve Josh Hopkins

Dediğim gibi Cougar Town başladığı yerden çok uzak ve çok daha iyi bir noktada şu an. Her sezon dizinin komedi dozu daha da artıyor ve rakipleri arasından sıyrılmaya başlıyorlar. Bu “çete” halleri kadrodaki oyuncuların uyumlarıyla birleşince epey mükemmel oldu. Bu sezondan bahsedecek olursak… Oldukça geç başladı ama bir o kadar da erken bitti üçüncü sezon. Travis’in artık net olarak Laurie’ye aşık olduğunu biliyoruz. Sezon finalinde de bu ikiliye küçücük bir göz kırpma sahnesi uygun görmüşler. Umarım dördüncü sezonda onları bir arada görürüz. Ellie ve Andy cephesinde pek yenilik yok. Sonunda çocukları büyüdü. Lakin Stan’i (Sawyer Ever) hala yararlı bir biçimde kullanamıyor senaristler. Stan’in anne ve babası üzerindeki etkileri güzel anlatılsa da Stan’i canlandıran çocuk aktörden olsa gerek bir türlü alışamadık.

Bobby’nin Scrubs‘dan tanıdığımız Sarah Chalke ile ufak çaplı kırıştırması haricinde üçüncü sezonda önemli iki gelişme var. Birincisi Laurie artık emlakçı değil ve Jules’un yanında çalışmıyor. Kendi kek işine başladı. İkincisi ise Grayson ve Jules’un evliliği. Sezon finalinde sahilde kaçak bir şekilde evlenen ikilinin yeni sezonda ne yapacağı şüpheli. Neden bilmiyorum ama ben hala Grayson ve Jules’un birlikteliğine alışamadım. Bir yerde sorunlar baş gösterecekmiş gibi… Gerçi bir komedi dizisinden bahsediyoruz. Zannetmiyorum ki böyle bir ayrılık yazılsın bu çifte. Bu arada unutmadan bir de Grayson’un çocuğu var. O da sezonun en gereksiz detayıydı bana kalırsa.

Dan Byrd ve Busy Philipps

Bunların haricinde değinebileceğimiz şeylere gelirsek… Beşinci bölümde Scrubs ekibinden Sam Lloyd, Sarah Chalke, Christa Miller ve Zach Braff‘i bir araya getirerek hoş bir bölüm finali yaptılar. Bir de ek olarak ben dizide Jules‘un psikologunu daha çok görmek istiyorum. Nicole Sullivan, Cougar Town‘ın o garip karakterleri arasına öyle bir sızdı ki sanki başından beri dizideymiş gibi hissettiriyor. Bulunduğu her bölümde de kahkaha attırmayı başardı. Keşke Bobby’nin Lynn ile tanışmasını sağlasalar da biz de Sullivan‘ı fazla fazla izlesek.

Cougar Town dediğim gibi her yıl komedi dozunu daha da arttırarak yoluna devam ediyor. Bir kere bu ekibe alışanın kolay kolay Cougar Town‘dan kopabileceğini zannetmiyorum. Dördüncü sezon için çok bekleyecek olsak da umarım TBS’de Cougar Town‘a daha çok şans tanınır ve dizinin yayın hayatı uzun sürer. Hala izlemeyenler olduğunun da farkındayım. O yüzden yazımı diziyi tavsiye ederek bitireceğim. Altın Küre, Emmy gibi büyük ödüller tarafından adeta görmezden gelindiğine bakmayın. Cougar Town klasik üslupla bir dizinin senelerce kendini tekrar etmeye gerek duymadan devam edebileceğinin en güzel kanıtı. İzleyin, izlettirin.

En İyi Bölüm: Ain’t Love Strange (Bölüm 1)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Christa Miller (Ellie Torres)
Sezon Notu: B+

Yorum yazın...Cevabı iptal et

Exit mobile version